All Exam Important Question And Answer by Biology questions

All Exam Important Question And Answer by Biology questions 

1) – Accumulation of which acid in the muscles leads to fatigue?

  Ans: Lactic acid 

2) – Which acid is found in grapes? 
 Ans: – Tartaric acid 

3) – What is called the study of cancer related diseases? 
 Ans: – Organology 

4) – Which is the longest cell in human body? 
 Ans: – Nerve cells 

5): – Teeth are mainly made of which material? 
 Ans: – Of dentine

6) – Which animal has the shape of foot slippers? 
 Ans: – Paramethium 

7): – How many eyes does a worm have? 
 Ans: Not one 

8) – Carrots are a rich source of which vitamin? 
 Ans: Vitamin A 

9) – Which of the following substances is not found in protein? 
 Ans: – Rice 

10) – How many grams is the human brain? 
 Answer: – 1350 

11): – Is there any metal found in blood?
 Ans: – Iron 

12): – Example of yeast 
 Ans: – Sour of milk, composition of edible bread, sour of wet flour

13) – Which of the following diet provides nutrients for the development of new tissues in the human body? 
 Answer: – Cheese 

14) – Which of the following is a flying lizard? 
 Ans: – Draco 

15) – What is the only snake nest? 
 Ans: – King Cobra 

16) – What is the largest fish in India? 
 Ans: – Whale shark 

17) – Pulses are a good source? . 
 Ans: – Protein 

18) – Why does the original ghee come from the fragrance?
 Ans: – Due to diacetyl 

19) – What color trend is more in the rainbow? 
 Ans: – Red color 

20): Who invented television? 
 Answer: – J. L. Baird

21) – Why does a diamond look shiny? 
 Ans: – Due to mass internal reflection 

22) – What is found mainly in ‘dung gas’?
 Answer: – Methane 

23) – Which machine is used to measure the purity of milk? 
 Answer: – Lactometer 

24) – What is the highest metal content on earth? 
 Answer: – Aluminum 

25): – Pearls are mainly made of which material?
  Ans: – Calcium carbonate 

26) – Which element is found in maximum amount in human body? 
 Ans: – Oxygen

27) – What types of tissues act as protective ield of the body?
  Ans: – Epithelial tissue 

28) – Which animal was first raised by man? 
 Ans: – Dog 

29) – Which scientist first rubbed two pieces of ice and melted it?
  Ans: Davy 

30) .: – Who produces the loudest sound? 
 Answer: – Tiger 

31): – When sound waves travel, do they take it with them?
 Ans: – Energy 

32) – Which part of the sun is visible at the time of solar eclipse?
  Ans: – Crown

33) – How many colors are there in the rays of the sun? 
 Answer: – 7 

34) – Who invented the ‘typewriter’ (typing machine)? 
 Ans: – Sholes 

35) – What is called vinegar in Latin? 
 Ans: – Assetum 

36) – Used to remove rust stains from clothes ?
 Answer: – Oxalic acid 

37): – Caused by ‘red rot disease’ in sugarcane ? 
 Ans: – By fungus 

38) – What is the plant name of mango? 
 Ans: – Mangifera indica 

39) – ‘Chicory powder’ mixed with coffee powder is obtained? 
 Ans: – Originally 

40) – What is the best source of Vitamin-C? 
 Ans: – Amla
Join WhatsApp Group Join Now
Join telegram Chennel Join Now

Leave a Comment