All Exam Important Question And Answer by Gujarat Government

All Exam Important Question And Answer by Gujarat Government


1) The district with the largest area in Gujarat ? 

Ans: – Kutch 


2) The highest producing district of Bajra in Gujarat ? 

Ans: – In Banaskantha 


3) The region between Banas and Saraswati river of Patan district ? 

Ans: – Wadhiyar 


4) The first district in Gujarat in wheat cultivation ? 

Ans: – Mehsana 


5) The district with the highest male literacy in Gujarat ? 

Ans: – Gandhinagar (4.5%) 


6) What is the headquarters of Sabarkantha district? 

Ans: – Himmatnagar


7) Mahatma Gandhi’s Samadhi place is located at __________. ? 

Ans: – Mahadev Gram (Aravalli) 


7) Where is the “Tribal Folk Art Museum” located? 

Ans: – Chhotaudepur 


8) What was the ancient name of Lunawada taluka? 

Ans: – Luneshwar 


9) In what year was Champaner declared a World Heritage Site by UNESCO?

 Ans: – 2006 


10) What is the highest peak of Mandav hills? 

Ans: – Peak 


11) What is the highest peak of Jessore hills? 

Ans: – Arasur 


12) Which is the longest river in Gujarat? 

Ans: – Sabarmati 


13) Which is the largest river in Gujarat?

 Ans: – Narmada


14) Which is the district with most talukas in Gujarat? 

Ans: – Banaskantha 


15) Who is the author of “Ghar Gharni Jyot” Katar? 

Ans: – Humorous blue throat 


16) Zulhan Goswami is associated with which sport? 

Ans: – Cricket 


17) Who was the first woman Governor of Gujarat? 

Ans: – Mrs. Shardabahen 


18) Who was the first woman minister of Gujarat? 

Ans: – Indumati sister 


19) The river Pandya is associated with which region? 

Ans: – Parvat Rohan 


20) Where is Lucky Film Studio?

 Ans: – Halol 


21) What is the old name of Champaner?

 Ans: – Muhammadabad


22) Which river originates from Pavagadh hill? 

Ans: – Vishwamitri 


23) Where are the hot springs located in Pachmahal district? 

Ans: – Tuva 


25) Where is Davdam located? 

Ans: – Pachmahal 


26) Which tank is located in Champaner?

 Ans: – Trivenikund 


27) Which dairy is located in Godhra? 

Ans: – Digestive Dairy 


28) What is the ancient name of Dahod? 

Ans: – Dadhipatra and Dadhipuranagar 


29) Limkheda taluka is famous for which honey? 

Ans: – Kajeta 


30) Where is Dharamsinh Desai University located? 

Ans: – Nadiad


Read for Gujarati And useful pdf download:-Click here

Join WhatsApp Group Join Now
Join telegram Chennel Join Now

Leave a Comment