All Exam Important Question And Answer Part :01

All Exam Important Question And Answer Part :01

1) In what year is the election of mayor held?

  Ans: – Every two and a half years 


2) Who administers the Maha Nagarpalika?

  Ans: – Municipal Commissioner 


3) What is Maha Nagarpalika called? 

 Ans: – Municipal Corporation 


4) What is the municipality called? 

 Ans: – Municipality 


5) What are the members of Maha Nagarpalika called?

  Ans: – Corporator


6) What is the minimum number of members of Maha Nagarpalika? 

 Ans: – Fifty one (51) 


7) What is the maximum number of members of Maha Nagarpalika? 

 Ans: – One hundred and thirty nine (129)


9) The district with the largest area in Gujarat 

 Ans: – Kutch 


10) The highest producing district of Bajra in Gujarat? 

 Ans: – In Banaskantha 


11) The region between Banas and Saraswati rivers of Patan district 

 Ans: – Wadhiyar 


12) The first district in Gujarat in wheat cultivation ? 

 Ans: – Mehsana 


13) The district with the highest male literacy in Gujarat ? 

 Ans: – Gandhinagar (4.5%) 


14) What is the headquarters of Sabarkantha district?

 Ans: – Himmatnagar


15) Mahatma Gandhi’s Samadhi Sthal is located at __________.

  Ans: – Mahadev Gram (Aravalli) 


16) Where is the “Tribal Folk Art Museum” located? 

 Ans: – Chhotaudepur 


17) What was the ancient name of Lunawada taluka?

  Ans: – Luneshwar 


18) In what year was Champaner declared a World Heritage Site by UNESCO?

 Ans: – 2006

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *