Useful important questions and answers for all exams 2021

Useful important questions and answers for all exams 2021

1. What is the maximum penalty for a first class magistrate criminal offense?

  Answer: 10,000


 2. Where is the Permanent House? 

 Answer: Rajya Sabha


 3. Which plant contains chlorophyll? 

 Answer: Lil


 4. What is the gland that produces sweat in the body?

 Answer: Sweat gland


 5. Which acid is present in yogurt?

 Answer: Lactic


 6. With whom are Kushinagar and Lubini associated?

 Answer: Lord Buddha

 7. With which country did India sign an agreement to develop a tea port?

 Answer: Iran


 8. What is the minimum age to be President?

 Answer: 35 years


 9. Where was India’s first SEZ established?

 Ans: Kandla (Free Trade Area)


 10. What is the constitutionally valid language?

 Answer: 22


 11. What type of trees are found in Mansav forests in Gujarat?

 Answer: Chair


 12. Who gave military training to Shivaji?

 Answer: Grandpa Konddev


 13. Pulicat Sarovar is located in which state? Answer: Tamil Nadu


 14. Energy sector mobile app is associated with which sector?

 Ans: Urban electricity


 15. Is there any provision in the CRPC regarding anticipatory bail?

 Answer: 438


 16. What is the sum of the first 100 natural numbers?

 Answer: 5050


 17. How many rights of Indian citizens are given in the Indian Constitution?

 Answer: 6


 18. When did the Indian Evidence Act come into force?

 Answer: March 15, 1972


 19. Accident is mentioned in which section of IPC?

 Answer: Section 80


 20. Which gas leaked in Bhopal gas scandal?

 Answer: Methyl iso cyanate


 21. Which gland regulates temperature in human body?

 Answer: Hypothalamus gland


 22. Who established the horn dynasty?

 Ans: Pushmitra horn


 23. Where is the only game reserve of Gujarat located?

 Answer: Chhari Dhandh (Kutch)


 24. How many years of imprisonment is provided in summons case?

 Answer: Two years


 25. Which cover is suitable for radio broadcasting?

 Ans: Heating


 27. How many times in a day do the two hands in a clock meet?

 Answer: 11


 28 What is a folder in a folder called?

 Answer: Subdirectory


 29. Who gave the psychological theory?

 Answer: Simon Foyed


 30. Mangalyan’s photo is on which currency note?

 Answer: Rs.


➤ગુજરાતીમાં વાંચવા અને ઉપયોગી ફાઈલ ડાઉનલોડ કરવા માટે:-અહીં ક્લિક કરો


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *